Det känns en aning vemodigt att lämna detta år bakom sig. Hur avslutar jag en bok som jag i framtiden kommer att läsa om och om igen? Det är dags att fylla den sista sidan i den bästa bok jag någonsin kommer att skriva. Mitt livs mest fantastiska år, det år då jag blev jag.

Sista terminen på flygförarutbildningen, sista terminen i Arvidsjaur.
I mitten på mars stod så; "Whisper from North" klar. Min allra första bok som jag skrev till minne av de människor som funnits med mig i min barndom. En bit av min själ svart på vitt, ett mästerverk.
Den 13 april skrev jag mitt allra sista flygprov till Transportstyrelsen och texten: "User has successfully completed this licence" fick tårarna att rinna. Det är en obeskrivlig känsla när man avslutar närmare tiotusen sidor flygteori.
Den 14 maj var det dags för uppflygning. Godkänt resultat och därmed ett kommersiellt flygcerifikat nedpackat i livets ryggsäck. Lycka är ett svagt ord när det handlar om att uppfylla sin barndomsdröm.
Studenten kom, en tid som de flesta människor ser som en befrielse och ett utav de största ögonblicken i livet. För mig var det allt annat än det. Dock skulle jag ljuga om jag sa att studenten inte var fin, men studenten var då vi med vingar på mössan gick genom Arvidsjaurs gator med tårarna rullandes längs kinderna. Då ingen ville, men alla skulle skiljas åt. Då det var dags att se tillbaka, tacka och ge sig av.
Sommaren tog fart och det var dags för mig att fylla myndiga år. Det slutade med kidnappning och festival i Kiruna. Det slutade med en slagen hjälte och betongkeps. Men en födelsedag jag förmodligen aldrig kommer att glömma.
28 juli fick jag ta emot en lapp efter godkänd uppkörning för körkort B, fantastiskt.
Augusti inleddes med en resa till Västkusten. Fina Mellbystrand. Jag fann min kärlek för Skåne och besökte Danmark med fantastiska vänner. November inleddes med en resa till världens bästa land, Jämtland. Östersund blev även det en del för mitt hjärta att bära.

(Studentens bästa bild)

Jag har många att tacka, men kanske är det främst mig själv jag bör tacka.
Kärlek till er alla som på ett eller annat sätt funnits med mig under årets gång.
/Tanja